Praktijk Nuver

Praktijk voor psychosociale hulpverlening voor tieners, jongeren en volwassenen 

Wanneer kun je bij mij terecht?

  • Als je niet lekker in je vel zit en veel piekert.
  • Als het niet goed gaat op school of in je studie.
  • Bij Burn-out klachten.
  • Als je verdrietig en/of angstig bent door het verlies van iemand van wie je houdt.
  • Als je ernstig ziek bent of bent geweest en het je niet goed lukt het leven weer aan te gaan.


Individuele begeleiding voor tieners en jongeren

Bij tieners wordt het eerste gesprek met de ouders erbij gevoerd. De ouder wordt, indien zo besproken, bij de therapie betrokken. Jongeren vinden het vaak fijner om dit proces zelfstandig aan te gaan.

We bepalen samen welke vorm van begeleiding passend is. Aan de hand van gesprekken maar ook met de inzet van poppetjes en tekeningen zullen we samen ontdekken wat voor jou belangrijk is en hoe je je beter gaat voelen.

Vergoeding: Praktijk Nuver heeft een contract met de gemeenten Groningen, Midden-Groningen, Westerwolde, Westerkwartier, Het Hogeland, Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Pekela, Veendam, Stadskanaal en Oldambt, voor de jeugdhulp zodat de kosten worden vergoed. U heeft hiervoor een verwijzing van de huisarts nodig.

Vergoeding: Bij ernstige ziekte in het gezin worden de kosten vergoed door het NIK Noordoost. U mag mij vrijblijvend bellen voor informatie.


Individuele begeleiding voor volwassenen

In een eerste gesprek hoor ik graag je verhaal. Je bent welkom met wat er speelt. Aan het einde van dit gesprek bepalen we de duur, kosten en vergoedingen van de therapie. Meestal zijn 5 tot 7 sessie voldoende.

We bepalen samen welke vorm van begeleiding bij je past. Uiteraard gaan we in gesprek maar ik maak ook graag gebruik van het genogram en opstellingen om samen inzicht te krijgen in wat voor jou belangrijk is.

Vergoeding: Vanaf 18 jarigen worden de kosten vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig. Bij gebruik van de aanvullende verzekering hoeft u niet eerst uw eigen risico te betalen. 
Registraties en kwaliteit

Praktijk Nuver is geregistreerd bij het NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten.

Praktijk Nuver is aangesloten bij het NIK Noordoost. Het NIK biedt ondersteuning en begeleiding op alle gebieden wanneer een gezin wordt getroffen door een ernstige en ongeneeslijke ziekte. 

Praktijk Nuver is opgenomen in het RBCZ. De stichting 'Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg' is een organisatie die een vrije en toegankelijke gezondheidszorg voorstaat, waar kwaliteit van leven en beter worden centraal staan, met oprechte aandacht voor de cliënt. 


Bij klachten

Praktijk Nuver is aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg, SCAG, die zorg draagt voor de klachten- en geschillenregeling.